Rabia Naz Dosyasına Takipsizlik Kararı

Giresun’da ailesiyle yaşadığı evin önünde yaralı halde bulunan Rabia Naz Vatan’ın dosyası ile ilgili savcılık soruşturmasına son verildi. Kararda onca rapora ve sözkonusu iddianın imkansızlığına dair veriye rağmen Naz’ın ölümünün yüksekten düşme sonucu meydana geldiği, başkası tarafından kasten ya da taksirle öldürüldüğü yönünde bir delil tespit edilemediği görüşüne yer verildi. Kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilen dosyada verilen karar başta aile olmak üzere toplumun geniş kesimince tepkiyle karşılanıyor.

Rabia Naz’ın ölümüne neden olan aracın Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını gerekçesiyle apar topar kapatılan dosyaya ilişkin baba Şaban Vatan sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile “nerede adalet” diyerek tepki gösterdi.

Giresun Savcılığı yaptığı açıklamada “Soruşturma devam ettiği sırada baba Şaban Vatan’ın Rabia Naz Vatan’a minivan türü bir araçla çarpıldığı, sonra kızının yaralı bir şekilde evlerinin aşağısında bulunan metruk bir binaya götürülerek kanlarının temizlendiği ve daha sonra evin önüne tekrar bırakıldığını iddia etmesi üzerine bu husus etraflıca araştırılmıştır. Bahsi geçen metruk binada kapsamlı bir araştırma yapılmış, bulunan kumaş parçaları ve eşyalar Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmiş, Rabia Naz Vatan’a ait herhangi bir DNA’ya rastlanmamıştır” dedi.

Tepkiler

Baba Şaban Vatan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü etiketleyerek “Bu nasıl bir vicdansızlık. Rabia Naz’ımızın soruşturmasına Savcı Emine Öveyik, Görele’den gitmeden takipsizlik vermiş. Bize bunu açıklayın” yazdı.

Giresun Barosu ise karara itiraz edeceklerine ilişkin yaptığı açıklamada “Baromuz adına, Çocuk Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonumuz tarafından öğrendiğimiz ilk günden itibaren titizlikle takip ettiğimiz, Eynesil ilçesinde yaşamını kaybeden yavrumuz Rabia Naz VATAN ile ilgili soruşturma dosyasında, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Dosyada verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz edeceğimizi ve hukuki tüm yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. Giresun Barosu Yönetim Kurulu.” şeklinde ifade etti.