Suriye’de TSK Kontrolündeki Bölgelerde Rus Hava Hareketliliği

-Arşiv-

Suriye’nin kuzeyinde TSK-cihatçı çeteler kontrolündeki bölgelerde son iki gündür Rusya’ya bağlı uçaklar kaynaklı hava hareketliliği yaşanıyor.

Önceki gün “Fırat Kalkanı” bölgesinde, Halep’in doğusundaki El Bab’a yönelik hava operasyonu gerçekleşmişti. Heyet Tahrir eş Şam’a (HTŞ) yakın haber sitesi İba Haber Ajansı operasyonu “beklenmeyen bir şekilde” ibaresiyle duyurdu, bölgenin 2017 başında IŞİD’in çıkarılması ile TSK ve yedeğindeki cihatçı çeteler tarafından kontrol edildiğinin altını çizdi.

Devlet iktidarının propaganda bültenlerinden Yeni Şafak da operasyonda “sivil yerleşimlerin” hedef alındığı iddiasını vurgularken, Batı devletleri destekli ve çeşitli cihatçı çetelerle bağlantılı şaibeli “yardım kuruluşu” Beyaz Baretlilerin bölgeye intikal ettiğini belirtti.

Bölgede önceki gün bunlar yaşanırken, Rusya ve Suriye’ye yakın kaynaklar dün gece de Afrin, Cerablus, Azez üzerinde Rus hava hareketliliğinin olduğunu bildirdiler. Söz konusu hava hareketliliğinin yine El Bab’da bulunan cihatçı çetelerle bağlantılı olduğu belirtiliyor.