Kadıköy ve Ankara’da Bugün Suruç için Polis Terörü ve Direniş Vardı

Cihatçı terör çetesi IŞİD’in devlet gözetiminde 20 Temmuz 2015’te gerçekleştirdiği ve bir ay öncesindeki 5 Haziran Diyarbakır Mitingi ve aynı yılın 10 Ekim’inde Ankara Gar Katliamı ile birlikte, devletin katliam geleneğini bir kez daha gösterdiği Suruç Katliamı’nın üzerinden tam 5 yıl geçti.

Bu 5 yıl boyunca her yıl 20 Temmuz’da devletin katil olduğunu haykırmak, Suruç’ta katledilen 33 anarşist ve sosyalistin “kavgaları kavgamız” demek için devrimciler sokaklara çıktı. Bu yıl da kavganın bu geleneği bozulmadı.

“Suruç için Adalet Herkes için Adalet” diyen Gençlik Örgütleri Ankara ve İstanbul-Kadıköy’de sokaklara çıkarken, karşılarında polis terörünü buldular.

Ankara Kızılay Meydanı’nda toplanan Gençlik Örgütleri polisin işkenceye dönüşen saldırısına rağmen Konur Sokak’ta sloganlarla bir araya gelerek eylemlerini gerçekleştirdiler.

Polis saldırıları sonucu 12’si Karala Dergisi’nden devrimci anarşistler olmak üzere çok sayıda protestocu gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasından bazılarının polis işkencesi nedeniyle kaburga kemiklerinde kırıklar olduğu belirtildi.

İstanbul Kadıköy’de ise, her ayın 20’sinde tekrarlanan Suruç için oturma eyleminin bitmesiyle polisin provokasyonu başladı. Oturma eylemi sonrası Süreyya Operası önünde toplanıp Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürümek isteyen Gençlik Örgütleri, polis barikatlarına rağmen Kadıköy’de “Polis Defol Bu Sokaklar Bizim” sloganını haykırdı.

Kadıköy’deki Suruç Anması’nda yer yer sivil faşist saldırılar da yaşandı, ancak devrimcilerin kararlı tutumu ile bu saldırılar püskürtüldü.

Bahariye Caddesi’nden Kadıköy Rıhtımı’na, Çarşı içinden, Kadıköy’ün tüm ara sokaklarında polis terörüne karşı, 33 Düş Yolcusu’nun “düşleri yarım kalmayacak” diyen devrimcilerin direnişinin sonucunda 55 kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların listesi:

Alp ?
Ardanur Ateş
Arzum Yalçın
Ayşe Güldane Özdoğan
Azze Deniz Akşar
Berk Kaplan
Ceren Çoban
Çınar Altan
Ebru Esen
Ebru Sert
Ebubekir Gönen
Eda Deniz Albayrak
Ekinsu Aktaş
Ezgi Ertürk
Ezgi Gözoğlu
Fatma Asena
Fırat Binici
Figen Çiçek Yanan
Furkan Seyhan
Gamze Toprak
Göksen ?
Harun ?
Hivda Selen
İlayda Işık ?
Kader Yıldız
Kemal Erol
Leyla Bihter Özenç
Mehmet Şimşek
Mehmet Yanalak
Meltem Çuhadar
Mercan Doğan
Mısra Sapan
Muhammet Hizmetçi
Mustafa Naci Toper
Nergis Şen
Neslihan Duran
Nimet Erben
Ozan Parmak
Rojat Demirdöken
Şeyma Çopur
Şükran Yaren Tuncer
Yakup Kerem Yılmaz
Yaren Çağla Yavuz
Yıldız Tor
Yiğit Candemir
Zeynel Çuhadar