Suruç Anması’nda Polis Terörüne Uğrayanların Gözaltı Süresi Uzatıldı

Dün Kadıköy’de gerçekleştirilen Suruç Anması’nda polis terörü ile gözaltına alınanların gözaltı süresi uzatıldı.

Dünkü eylem sırasında Kadıköy’ün farklı noktalarında polisin işkence yaparak gözaltına aldığı 54 kişiden 6’sı, 18 yaşından küçük ve avukat oldukları için dün gece geç saatlerde serbest bırakılmışlardı.

Halen gözaltında bulunan 48 kişi için ise gözaltı süresi savcılığın talebi üzerine 24 saat uzatıldı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eş Başkanı Ferat Boğatekin, gözaltına alınanların birçoğunun vücudunda işkence izlerinin olduğunu ve gözaltı aracında 4 saat ters kelepçe ile bekletildiklerini söyledi.

Boğatekin, işkenceci polisler hakkında darp raporlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken, gözaltına alınanların, -ters kelepçeleri çıkarılmadan- alınan ifadelerinde “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununu muhalefet”, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme ve Polise Mukavemet” ve “TCK’nin 151 maddesi uyarınca Mala Zarar Verme” gerekçesiyle suçlandıklarını söyledi.

Öte yandan dün gözaltına alınan avukatlar Gökhan Soysal ve Ezgi Önalan için Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD)  yaptığı açıklamada “Kadıköy’deki Suruç anmasına yapılan polis saldırısı ile gözaltına alınanlar ile görüşmek üzere Kadıköy İskele Karakolu’na giden meslektaşlarımız Av. Ezgi Önalan ve Av. Gökhan Soysal, müvekkilleri ile görüşme talebinde bulundukları sırada darp edilerek gözaltına alındılar.” bilgilendirmesinde bulundu.