Şirketlere Kanal İstanbul Jesti, Ormanlar için Talan Planı

Devlet iktidarının en büyük talan projelerinden olan Kanal İstanbul için ihaleler açılmaya başlanıyor.

Talan projesinin yapımı sırasında açılacak İhaleleleri kazanan şirketlree vergi muafiyetleri getirilmesi planlanıyor. Buna göre, yapımında kullanılacak her türlü iş makinesi, taşıma aracı ve ekipman ÖTV, KDV ve gümrük vergisinden muaf olacak. Kullanılacak akaryakıttan da ÖTV ve KDV alınmayacak. Kazanan şirketin, projenin gelirinden elde ettiği gelirleri, kurumlar vergisinden istisna tutulacak.

Diğer yandan Kanal İstanbul güzergahı içinde kalan orman alanlarının orman vasfının kaldırılması planlanıyor. Söz konusu orman talanının ise mevcut ormanların yerine 2 katı büyüklüğündeki başka alanını orman olarak tescil edileceği vaadiyle gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kanal İstanbul talan projesine dair dün bir toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Talipler artmaya başladı.İnşallah Kanal İstanbul projemiz de tüm dünyaya örnek olacak. Her yönüyle Kanal İstanbul Karadeniz’i Marmara’ya bağlayan bir cazibe merkezi olarak dünyanın gündeminde yerini alacak” ifadeleriyle projenin başlayacağının sinyallerini vermişti.