Faşist Katili TV’ye Çıkarıp Katliamı Anlattırdılar

8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrenciyi katleden isimlerden biri olan faşist Haluk Kırcı, Haber Global kanalında yayınlanan ‘Jülide Ateş ile 40’ programına katıldı.

Katil Haluk Kırcı, “Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye’de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’nde 5 işçi ülkücü diye öldürüldü. Adana’da 5 tane ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik” dedi.

Haluk Kırcı’nın öldürülen iki arkadaşlarına karşı iki devrimciyi katletmek için gittiklerini iddia ettiği Bahçelievler’deki evde bulunan 7 devrimciden biri havluyla boğularak, dördü kafa hizasından kurşuna dizilerek, diğer ikisi de evden çıkarıldıktan sonra götürüldükleri Eskişehir Yolu’nda katledilmişlerdi.

Kırcı, program sunucusu Jülide Ateş’in Bahçelievler Katliamı nedeniyle “öldürdüğünüz 7 gencin aileleriyle hiç karşılaştınız mı, vicdanınızda ne yaşadınız, pişman mısınız?” şeklindeki soruyla nedamet getirtmeye çalışmasına ise “o günkü savaş gereklerini” hatırlatarak ve Yunan askeri benzetmesi yaparak cevap verdi.

Can Dündar’a yönelik, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşen “suikast girişimine” dair de konuşan Kırcı, kendisi olsa “temiz iş” yapacağını belirttikten sonra “…Devlet gidecek Can Dündar’ı getirecek burada yargılayacak başka yolu yok bunun” Almanya’da yaşayan Dündar için devlete “gizli-dış operasyon” yolu önerdi.

Faşist çevrelerde Ugandalı diktatör İdi Amin‘e “benzerliği” nedeniyle bu isimle tanınan Haluk Kırcı, Bahçelievler Katliamı nedeniyle hakkında “arama kararı” varken, 1992 yılında evlenmiş, nikah şahitliğini ise o dönem Erzurum Valisi olan Mehmet Ağar yapmıştı.