Pınar Gültekin’in Ailesi Başka Failler Olduğunu Düşünüyor

Muğla’da Cemal Metin Avcı adlı erkek tarafından vahşice katledilen 27 yaşındaki genç Pınar Gültekin’in cinayeti ile ilgili davada yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Kadın davalarından bilinen avukat Rezan Epözdemir Gültekin Ailesinin avukatlığını yapacak. Epözdemir, 18 yaşındayken Cem Garipoğlu tarafından katledilen Münevver Karabulut’un ailesinin ve Beyoğlu’nda apartman boşluğunda cansız bedeni bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ailesinin de avukatlığını da yapmıştı.

Avukat yaptığı açıklamada: “Pınar Gültekin’i canavarca hisle ve eziyet çektirerek katleden bu cani ve bu hunharca cinayete iştirak eden, suç delillerini gizleyen ve yok eden diğer faillerin tespiti için sonuna kadar hukuki mücadelemizi vereceğiz. Bu konuda acılı ailenin vekil sıfatıyla yanında olup, olayın aydınlatılması ve faillerin hak ettiği cezayı alması için etkili bir hukuki mücadele vereceğiz.” dedi.

Devam eden açıklamasında “Müvekkil aile de biz de bu canavarca hisle işlenen cinayete başka faillerin de TCK 37 uyarınca müşterek fail veya TCK 39 uyarınca yardım eden sıfatıyla iştirak ettiğini düşünüyoruz. Yine TCK 281 uyarınca suç delillerini gizleyen, yok eden, değiştiren başkaca faillerin de olduğunu düşünüyoruz. Olayı oluş şekline, şüphelinin olay sonrası soğukkanlı ve planlı hareketlerine, yakma, betona dökme, varile koyma gibi canavarca hareket tarzına baktığımızda, şüphelinin olayın başından, suç delillerinin gizlenip, yok edilmesine kadarki süre içerisinde başka bir failin desteğini almaması, hayatin olağan akışı, mantık ve fizik kurallarına aykırıdır. Bu cinayetin bütün yönleriyle ortaya çıkarılması, varsa diğer şüphelilerin tespit edilmesi ve emsal mahiyette cezalandırılması için savcılık dosyasına soruşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.