Bernard-Henri Levy Libya’nın UMH Kontrolündeki Bölgesi Misrata’da

Fransız “yazar” Bernard-Henri Levy, Libya’nın Ankara destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) kontrolündeki bölgesi Misrata’ya geldi.

Devlet iktidarının resmi ve yarı-resmi propaganda bültenleri Levy’nin Misrata “ziyaretine” dair yayınladığı haberlerde Trablus yönetiminden Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri’nin söz konusu “ziyaret” için soruşturma talep ettiğini belirtti.

Levy’nin savaş halindeki bir coğrafyaya “nasıl giriş yaptığı” soru işareti oluşturuken, UMH’nin askeri güçlerinden üst düzey bir başka yetkili Levy’in Trablus yakınlarındaki Tarhuna kentini ziyaret etmesine engel olmak için kent önlerine doğru ilerlediklerini söyledi.

Devlet “medyasının” MOSSAD ajanı titriyle Misrata “ziyaretini” haberleştirdiği Levy, 2011’de Kaddafi sonrası dönemde Libya’da bulunmasını, El Alem televizyonunun verdiği bilgiye göre “Fransa adına İsrail için temaslar” şeklinde açıklamıştı. Fransız medya kaynakları da Levy’nin “temaslarının” kurulacak yeni hükümetin Filistin konusunda İsrail lehine “ılımlı” politikalar izlemesi yönünde olduğunu belirtmişlerdi.

Ankara’nın Suriye’deki savaş politikasını da 2014’teki Kobané Direnişi’ne kadar destekleyen Levy, Libya’da Kaddafi’nin ölümüyle sonuçlanan süreci anlattığı “Tobruk Andı” adlı belgeselin Cannes Film Festivali’ndeki gösterimine yüzlerini ÖSO bayrağı ile gizleyen kişilerle katılmıştı.

Bernard Henri Levy’nin, 2011’de Paris’te Suriyeli “muhalifleri” bir araya getirdiği konferansa Suriye Müslüman Kardeşler örgütünden temsilciler de katılım göstermişti.