Dünyadan Türkiye’deki Kadınlara: “Sizi Duyuyoruz!”

Aralarında oyuncu ve müzisyenlerin de olduğu, dünyanın farklı coğrafyalarından birçok kadın, Pınar Gültekin’in katledilmesi sonrası sosyal medyada başlatılan  “Challenge accepted” (Meydan okuma kabul edildi), “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” kampanyasına dahil oldu.

Bu kampanya çerçevesinde oyuncu Evan Rachel Wood, sosyal medya hesabından İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin paylaşım yaparak. Instagram hikayelerinde “Türkiye’deki kadınlara neler oluyor? ” ve “İstanbul Sözleşmesi nedir?” ibareleriyle, yaşadığımız coğrafyada artan kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Wood’un ardından oyuncu Anna Paquin de benzer paylaşımlarda bulundu. Bir başka oyuncu  Jessica Biel da Instagram hesabından siyah beyaz fotoğrafını paylaşarak, “Bunun gerçekten ne olduğunu anlamak ve öğrenmek birkaç saniyemi aldı. Basitçe söylemek gerekirse, bu, kadınların kadınları desteklemesi için küresel bir hatırlatma, özellikle sesleri duyulmayanlar için (burada ve tüm dünyada). Türkiye’deki kadınlar, yanınızdayız ve sizi duyuyoruz. Ve ABD’deki kadınlar için – bu, birbirimizi korumak için seslerimizi kullanmamız gerektiğine ve kadınları etkileyen meselelere oy vermemize dair bir hatırlatma…”  ifadelerini kullandı.

Nicole Kidman, “Çok cömert, sıcak ve zeki kadınlar tarafından beslendim, sevildim, rehberlik edildim ve yönlendirildim. Size sanatım ve hayatım boyunca elimden gelen her şeyi sunmaya devam edebilir miyim?” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Selma Blair paylaşımında, “Meydan okuma kabul edilmiştir. ‘Her kadın kendi için ayağa kalktığında, muhtemelen bilmeden, iddia etmeden, bütün kadınlar için ayağa kalkar” dedi.

Müzisyen Christina Aguilera da akıma katılarak, “Bu akımın nedenini öğrendikten sonra, birlikte duralım ve her yerde kadınlara yönelik şiddete son verelim. #istanbulsözleşmesiyaşatır” ifadelerini kullandı.