AKP’de “Dilipak Kavgası”

“Gazete” adı altında, devlet iktidarının propagandası işleviyle yayınlanan Yeni Akit’in Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in “Abdurrahman Dilipak’a dava açmaya hazırlanıyoruz” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Dilipak’a yapılanın ‘yanlış olduğunu’ savunan Karahasanoğlu, Dilipak’a dava açılmasını “AK Parti içindeki bir avuç akepelinin kazançlı çıkacağını hatırlatayım” diye yorumladı.

Ali Karahasanoğlu şu ifadeleri kullandı  “…Genel Sekreter Fatih Şahin, gazetemizin kuruluşundan bu yana, hatta Cuma dergisinin kuruluşundan itibaren yazarı olan Abdurrahman Dilipak için, dava açma hazırlığı yaptıklarını söylemiş. Şimdilik, bunun yanlışlığını ifade edeyim.. Gelişmeler, Fatih Şahin’in açıklaması doğrultusunda seyredecek olursa, tam da Abdurrahman abinin o yazıda kastettiği şekilde, AK Parti’nin değil, AK Parti içindeki bir avuç akepelilerin kazançlı çıkacağını hatırlatayım...”

Karahasanoğlu, Dilipak’ın hakaret içeren sözlerini de “uyarı” olarak değerlendirdi ve o “uyarının da” çarpıtıldığını iddia etti.