İzmir’deki İstanbul Sözleşmesi Eylemine Katılan İsmail Temel Polis İşkencesini Anlattı

5 Ağustos Çarşamba günü pek çok şehirde, devletin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme isteğine karşı eylemler gerçekleştirildi. Polis, İzmir’de gerçekleştirilen eylemde kadınlara saldırmış ve 16 kadını gözaltına almıştı. Eylemde bulunan İsmail Temel ise eylemden sonra polis tarafından taksiden indirilerek işkenceyle gözaltına alınmıştı. Temel, yaşadıklarını Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Eşcinsel kimliği ile eylem alanında bulunan Temel, polisler tarafından, özellikle gözaltına alınmak için hedef gösterildiğini belirtti. Eylem sonrasında da takip edilen Temel, taksiye biner binmez polisler tarafından araçtan alındığını ve diğer polisler tarafından sürüklenerek yüz üstü yere yatırıldığını söyledi.

Yerde sürüklenerek polis aracına götürüldüğünü söyleyen Temel, yol boyunca ailesine ve cinsel yönelimi üzerinden kendisine hakaretler edildiğini, arabaya geçince kendisini döveceklerine dair tehditler savurulduğunu yazdı.

Polisin kendisine vurması sebebiyle bayıldığını söyleyen Temel, kaldırımda polisler tarafından bilinçli bir şekilde, nefes alamaması için burnuna su döküldüğünü ve ambulans gelmeden polis aracına bindirilip kaçırıldığını belirtti.

Temel, kendisine uygulanan işkence baskıya karşı hakkını aramaya devam edeceğini ve mücadelesini sürdüreceğini sözlerine ekledi.