Yusuf Kaplan: “Başörtüsü Açma Trendi Yaygınlaşıyor, Kazanırken Kaybettik”

Yeni Şafak adlı “gazetede” köşe yazarı titriyle yazılar yazan Yusuf Kaplan, başörtülü kadınların “açılma trendinin yaygınlaştığını” söyledi. Kaplan’a göre kadınların başörtüsünden vazgeçmesi, alarm zillerinin çaldığının göstergesi.

 İHL’lerde (İmam Hatip Liseleri) deizm dalgası “sanıldığından da hızlı” yaygınlaştğına dikkat çeken Kaplan’ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

 “… Bir yandan eğitim sistemimiz zihnen sömürgeleştiriyor çocuklarımızı, öte yandansa İHL’lerde deizm dalgası sanıldığından da hızlı yayılıyor! Çok tehlikeli bir süreç bu. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi nurtopu gibi ürpertici yeni bir sorunumuz daha oldu: Başörtüsü açma trendi! Modaya dönüştü adeta bu. O yüzden trend diyorum. Başörtüsü mücadelesini kazandık ama tesettürü kaybettik, demiştim. Başörtüsü yasağını kaldırdık ama şimdi başörtüsünü atmaya başladık...”

Kaplan bir öğrencisinden geldiğini iddia ettiği bir mektuptan da “…Bir furya var: ‘Başımızı açınca dinimizi bırakmıyoruz,’ diyorlar. Bu iş burada bitmiyor… ‘Başımızı açarız yine namazımızı kılarız’ diye başlayıp şort giymelerden dine hakaret boyutuna gelmeye başlıyorlar...” şeklinde toplumun bir kesimini “dine hakaret ettiği” iddiasıyla hedef gösteren provokatif bir bölüm paylaştı.