ABD İstihbarat Raporu: “Rusya Trump’ı, Çin Biden’ı Destekliyor”

ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine dair, istihbarat kaynaklı dikkat çekici bir yorum geldi. ABD istihbaratı seçime yönelik ‘Rusya Trump’ı, Çin Biden’ı destekliyor’ değerlendirmesinde bulundu.

ABD Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi Direktörü William Evanina, kamuoyuna yaptığı açıklamada, Rusya’nın ABD eski Başkan Yardımcısı ve Deomrat Parti’nin Başkan Adayı Joe Biden’ı “karalamak” için birçok yönteme başvurduğunu iddia etti. ABD eski Başkanı Barack Obama yönetiminin Ukrayna politikaları ve Rusya’daki Putin karşıtı muhalefete verdiği destek nedeniyle Biden’ın Moskova tarafından geçmişte de doğrudan hedef alındığını savunan Evanina, Kremlin bağlantılı kişilerin ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden seçilmesi için çalıştığını öne sürdü.

“Değerlendirmelerimize göre, Çin tahmin edilemez olarak gördüğü Başkan Trump’ın yeniden seçilmesini tercih etmiyor” diyen Evanina, Pekin’in ABD’deki kamu politikasını bu doğrultuda şekillendirmek için sarf ettiği çabaları artırdığını ve Çin’in çıkarlarına karşı olarak gördüğü siyasi figürlere baskı yaptığını iddia etti.

AND Başkanı Trump da, Evanina’nın Çin’le ilgili iddiasına katılarak, “Çin, Donald Trump’ın uykucu Joe Biden’a kaybettiği bir seçimi görmekten mutlu olurdu” dedi. Trump, şu ana kadar Rusya’ya karşı kendinden “daha sert” bir ABD lideri olmadığını iddia etti.