Mahkeme, Tehdit Mektubunu Görmezden Geldi: Güleda Cankel’i Katleden Erkeğe Müebbet Hapis Cezası

Isparta’da Güleda Cankel’i öldürdüğü için tutuklu yargılanan katil erkek Zafer Pehlivan hakkında müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme her ne kadar indirim uygulamasa da cinayetin planlanarak gerçekleştirildiğine karar verseydi katil erkek Zafer Pehlivan müebbet değil ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacaktı.

Isparta Fatih Mahallesi’nde 19 Kasım 2019’da bir apartta kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı katil erkek Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak katledildi.

Karar duruşması bugün Isparta 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Geçtiğimiz duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, katil erkek Zafer Pehlivan’ın tehdit etme, dövme, boğma, bıçaklama ve ona mektup yazma gibi gerekçelerle olayı planladığını ancak canavarca hisle gerçekleştirmediğini belirterek, Pehlivan’ın “tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Katil erkek Zafer Pehlivan’a müebbet hapis cezası verildi.