Diyanet’ten Çocuğa Cinsel Saldırıda Bulunan Şeyh Hakkında Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuğa cinsel saldırıdan tutuklanan tarikat şeyhi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, “İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı duyarlılık” çağrısı yapıldı.

Diyanet açıklamasında, bir tarikat dergahında yaşanan çocuğa yönelik cinsel saldırıdan “bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan” şeklinde muğlak ifadelerle söz edildi ve Melih Gökçek, Kadir Mısıroğlu gibi iktidar mensubu isimlerle aynı karede fotoğrafları yayınlanan saldırganın ismi zikredilmedi.

Öte yandan çocuğa cinsel saldırıda bulunan Fatih Nurullah ile ilgili bir açıklama da Uşşaki Vakfı’ndan geldi. Vakıf sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fatih Nurullah ile bir ilgilerinin olmadığını belirterek Nurullah’ı “devletin ve milletin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde” olarak tanımladı.

Cinsel saldırı olayının yaşandığı Akyazı/Kuzuluk Mahallesi’ndeki, Fatih Nurullah’a bağlı Gülzari Mualla Vakfı ise, dergahlarını “Covid-19 tedbirleri kapsamında” kapattıklarını duyururken, vakfın twitter hesapları da korumaya alındı.