Aytaç Ünsal Açlık Eylemini Sonlandırdı

Avukat Aytaç Ünsal, açlık eylemini sonlandırdı. Ünsal açlık eylemi sonrası yapılacak tedaviyi “bağımsız hekimlerce yapılması” şartıyla kabul etti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından 1 Eylül 2020’de tahliye edilen Ünsal, ancak 3 gün bekletilen kararın 3 Eylül 2020’de İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi nedeniyle ancak dün tahliye olabilmişti.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, kararla birlikte, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, 20 avukatın yargılandığı ve 18 avukatın 159 yıldan fazla ceza aldığı dosyayla ilgili kararını da onadığı anlaşıldı. Çünkü Ünsal’ın tahliyesiyle ilgili kararda, dosyayla ilgili karar verildiği ifade edildi. Aksi halde Yargıtay’ın dosya numarasını vermesi gerekirken, savcılığa iletilen yazıda karar numarası yer aldı.

Bugün Ünsal’ın da avukatlarından olduğu İstanbul’daki Halkın Hukuk Bürosu’nun ofisinde baro başkanları ve milletvekillerinin katılımı ile son duruma ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamada söz alan Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik’in adalet mücadelesinde yaşamını yitirdiğini belirterek, “Aytaç yanımızda olduğu için sevinçliyiz ama Ebru ablamızı kaybettiğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ama anısını yaşatacağız, her yerde Ebru Timtik’in adını, yüzünü görecekler.” diye konuştu.