Gülistan Doku’nun Ailesi Gözaltılara ve Engellemelere Rağmen Eylemine Devam Etti

248 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için anne Bedriye ve abla Aygül Doku, dün kentin Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemi başlatmış, ancak polisin saldırısı ile gözaltına alınmıştı. Birkaç saat sonra serbest bırakılan anne ve abla, bugün baba Halit Doku ile birlikte yeniden meydana gelerek eylemlerine devam etti.

Eyleme engel olmak isteyen polisler ile aile fertleri ve destekçiler arasında yaşanan tartışma sırasında baba Halit Doku’nun polislerce iteklendiği görüldü. Engelleme çabalarına rağmen konuşan abla Aygül Doku, soruşturmada baş şüpheli olmasına rağmen Zainal Abarakov’un ifadesinin alınmasına yönelik hiçbir adımın atılmamasına isyan etti. Doku, “Bu kararı uygulamayanlar beş dakika içinde Gülistan Doku’nun annesini bir suçluymuş gibi buradan sürükleyip götürdüler. Başsavcılığın bu konuda kamuoyuna, Doku Ailesi’ne bir açıklama borçlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Anne  Bedriye Doku ise, polislerce gözaltına alındıkları sırada yerlerde sürüklendiklerini ve götürüldükleri hastanede telefonlarına el konulduğunu söyledi.