Meryem Şerietmedari Serbest Bırakıldı

İran devleti tarafından hakkında hapis kararı verilen Meryem Şerietmedari, Denizli’de gözaltına alınmıştı. Gazete Duvar’dan Ayhan Çimendağ’ın haberine göre, hakkında serbest bırakılması için Denizli Barosu Göç ve İltica Komisyonu  tarafından girişimde bulunulan Şerietmedari işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, vizesini uzatması için 1 ay süre verildi.

Denizli Barosu Göç ve İltica Komisyonu Koordinatör üyesi Avukat Hasan Ozan Orpak, Şerietmedari’nin vizesi dolduğu için adli kontrol altına alındığı söyledi ve, “Adli yardım için baronun girişimleri ile Meryem Şerietmedari’nin yanında yer aldık. Kendisi Türkiye’ye turist vizesi ile gelmiş ve vize süresi dolmuş. İşlemlerin ardından terke davet edildi ve 1 aylık hukuki süresi var. Denizli Barosu olarak yanındayız. Gerekli idari yollara başvurmayı Meryem ile birlikte değerlendirip karar vereceğiz. Vizenin uzatılması için bizde elimizden geleni yapacağız. Meryem şu an için serbest bırakıldı. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Öte yandan Şerietmedari, gözaltına alındığı anları sosyal medya hesabından paylaşarak, İran’a gitmek istemediğini ve destek istediğini söyledi.