Kışlada Kürt Askere Irkçı Saldırı

Edirne’de zorunlu askerliğini yapan Doğan Çetin, “Keşke Kürtçe eğitim alsaydık” sözleri üzerine 2 askerin saldırısına uğradı. Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, saldırı sırasında Doğan Çetin’in kafasında silah parçalandığı, bazı komutanların da ırkçı saldırganlara sahip çıktığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, olay 15 Ağustos’ta meydana gelen saldırının HK33 piyade tüfeği ile yapıldığı, Doğan Çetin’in saldırı sırasında kafa ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alarak, burun ve alın kemiği kırıldığı öğrenildi. Çetin, saldırı sonrası kaldırıldığı hastanede 3 gün tedavi gördü ve yüzünde meydana gelen kırılmalar nedeniyle ameliyat oldu. 

Çetin, taburcu olduktan sonra saldırıya ilişkin Ankara’da Adalet Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ile görüştü. Ancak, söz konusu görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine hava değişimi alarak, memleketi Mardin’e gelen Çetin, olaya ilişkin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na verdiği mülakatta kim olduğunu bilmediği bir kişi tarafından saldırganların elinden alındığını dile belirten Çetin, hastaneye kaldırıldığını ve taburcu edildikten sonra kışlaya geri döndüğünü söyledi. Geri döndüğünde saldırganlarla karşılaştığını ifade eden Çetin, saldırganların komutanlara kendisi hakkında “terörist” dediğini ve komutanların da bu söylem doğrultusunda kendisine “Sen bir teröristsin, bir kalleşsin, seni nasıl askeriyenin içine almışlar” dediğini aktardı.