3 İlde “Cenazelerimiz Teslim Edilsin” Açıklaması Gerçekleştirildi

Dersim’de yaşanan çatışmada yaşamını yitiren dört gerillanın cenazelerinin teslim edilmesi ve ATK işkencesinin son bulması için İstanbul, Ankara ve Dersim’de basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kurumlar adına yapılan açıklamada, devletin devrimcilerin cenazeleri üzerinden bir psikolojik savaş yürüttüğü, “DNA testi yapılacağı gerekçesiyle cenazelerimiz haftalarca, aylarca ailelerine teslim edilmiyor, kimsesizler mezarlığına defnediliyor ve yine cenaze törenleri üzerinden faşist bir devlet terörü estiriliyor. Cenazelerimiz üzerinden izlenen bu politika ailelere yönelik bir cezalandırma, yıldırma siyaseti olarak işlev görürken esas olarak emekçi ve ezilenlerin haklı mücadelelerini bastırma, halkta gözdağı yaratma amacı taşıyor” denildi.

Gerilla cenazelerinin kimliğinin devlet tarafından açıklanmasına rağmen tespit edilemedi denilerek ve “Devletin cenazelerimiz üzerinden ailelere yaptığı işkence ve zulmün son örneklerinden biri 6-9 Eylül ve 2-4 Ekim tarihlerinde Dersim Ovacık’ta gerçekleştirilen bombardıman sonrasında ortaya çıktı. Hayatını kaybeden gerillaların isimlerini doğrudan İçişleri Bakanı açıklamasına karşın Erol Volkan İldem ve Fadime Çakıl’ın cenazeleri “vücut bütünlüğü bulunmadığı, DNA testi yapılacağı” gerekçesiyle ailelerine teslim edilmedi.”belirtildi.

“Malatya ATK, normalde bir günde yapılması gereken işlemleri pandemiyi bahane ederek iki haftada yaparken örneklerin gönderilmiş olması gereken İstanbul ATK ise dipsiz bir kuyu gibi hiçbir talebe cevap vermemektedir. Adli Tıp Kurumları, doğrudan İçişleri Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle psikolojik savaşın bir aracı haline getirilmiş, haklı mücadeleler karşısında bir baskı ve savaş aygıtına dönüştürülmüş durumdadır. Bu sadece son gerilla cenazelerinde ortaya çıkan bir gerçeklik değil özellikle son yıllarda onlarca, yüzlerce örneği bulunan sistematik bir baskı ve işkence politikasıdır” denildi.

Açıklama “Faşizmin işkence ve katliam politikaları karşısında yılmayacak, çocuklarımızı, yakınlarımızı sahiplenmekten ve onların ideallerini yaşatmaktan bir an olsun geri durmayacağız. Duyarlı tüm kesimleri bu çığlığa kulak vermeye, sesimizi büyütmeye ve faşizmin cenazeler üzerinden uyguladığı işkence politikalarına karşı mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz.ATK ve DNA İşkencesine Son Verilsin! Cenazelerimiz Teslim Edilsin!” ifadeleriyle sonlandırıldı.

Kaynak: Yeni Demokrasi