15 Yaşındaki Çocuğu Taciz Eden Erkeğe 13 Yıl Ceza

Ankara’da 15 yaşındaki bir çocuğun uğradığı cinsel istismar sonrası rehabilitasyon amacıyla gittiği saz kursunda kursun eğitmeni tarafından da istismar edilmesine ilişkin görülen davada karar çıktı.

Ankara’da 15 yaşındaki bir çocuk cinsel istismara uğradıktan sonra rehabilitasyon için gittiği saz kursunda kurs eğitmeni Emrah Metin tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı. Çocuğa cinsel içerikli mesajlar atan kurs eğitmeni Emrah Metin , hakkında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabahın erken saatlerinde attığı cinsel istismar ve taciz suçlarından dava açılınca mesajları “şaka olsun” diye attığı, kendisinin “tanınan ve saygın bir kişilik olduğu” yönünde savunma yapmıştı. Önceki gün karar verilen davada Emrah Metin cinsel istismar suçundan 12, taciz suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Emrah Metin hakkında takdiri indirim de uygulamadı.

Cinsel istismarın ortaya çıkarılması ve dava sürecini yakından takip eden Mamak Kadın Savunma Ağı, kararın ardından yaptığı açıklamada “Mücadele edersek kazanırız” ifadelerine yer verdi. Açıklamada bu davanın sonucunun istismarı aklamak isteyen herkese kadın mücadelesinin cevabı olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“İstismarcı ‘Bizim mahalleden’ olunca istismara sessiz kalmak, aklamaya çalışmak; Ensar Vakfı’ndaki istismar için ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerle aynı noktada bulunmaktır. Bu davanın sonucu istismarı aklamak isteyen herkese kadın mücadelesinin cevabıdır. Hiçbir istismarcının yaptığı yanına kar kalmayacak. Mücadele ederek kadınlar ve çocuklar için özgür, eşit ve güvenli bir yaşamı bizler yaratabiliriz.

Mamaklı kadınlar yaşam alanlarını savunacak, hiçbir tacizciye, istismarcıya sessiz kalmayacaktır. Erkek adalete karşı gerçek adaleti savunan, her yerde ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyen kadınların direngenliği ve kararlılığı ile nihayet bulan bu davada da gördük ki, erkek egemen sisteme karşı kadınlar birlikte güçlü!”