Hapishanede Bulunan Tuğluk ve Tuncel Kobané Soruşturması Nedeniyle Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Eylül’de, altı yıl sonra başlatılan Kobané soruşturması ve tutuklamalar devam ediyor. Son olarak, halen hapishanede olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Aysel Tuğluk Kobané eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savcılık ifadeleri alından Tuğluk ve Tuncel tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifadelerinin ardından Tuğluk ve Tuncel tutuklandı.

Mahkeme tutuklama gerekçesi olarak, “Şüphelilerin salıverilmesi halinde dosya kapsamında ifadelerine başvuruların tarafların beyanlarına etki edebilmesi ihtimalinin varlığını” gösterdi.

Örgüt yöneticisi olmak” gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası alan Aysel Tuğluk 29 Aralık 2016’dan beri Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde.   6 Kasım 2016 tarihinde HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto ederken gözaltına alınan Tuncel ise o tarihten beri tutuklu olarak hapishanede bulunuyor.