Devrimci Parti Polis Operasyonlarına İlişkin Açıklama Yaptı

Birleşik Devrimci Parti, parti yöneticisi avukat Sinan Varlık’ın tutuklanması ve Parti Meclisi eski üyesi Çağlar Deniz Gündüz’ün polis tarafından kaçırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Birleşik Devrimci Parti Ankara il binasına gerçekleştirilen toplantıya Devrimci 78’liler Federasyonu, HDP, ESP ve Karala destek verdi. “Saray Komplolarına Diz Çökmeyeceğiz! Devrimcileri Bitiremezsiniz” denilen açıklamayı Birleşik Devrimci Parti adına Selim Doğan Koç okudu.

“Saray ve avaneleri arasında çelişkilerin iyice ayyuka çıktığı, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği dönemde her şeyi ihmal edebilenler devrimcilere saldırmayı ihmal etmiyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Devrimcilerin tüm yaşamsal ve siyasal alanlarına saldıran iktidar, Somalı Madencilerin önünü kesiyor, depremzedeler ile dayanışanların çadırlarına saldırıyor, Kürt halkının temsilcilerini hapishanelere yolluyor, Kürt köylüsünü ise helikopterden aşağı atıyor, kadınlar öldürülmesin diye sokağa çıkan kadınları gözaltına alıyor, LGBTİ+’lara nefes alacak alan bırakmamaya çalışıyor.

Bu saldırı dalgasına karşı savunmaya kilitlenmiş olanlar veya ölü taklidi yapanlardan ziyade iktidarı açıktan hedef alanlar, sarayın saldırılarını boşa düşürecek devrimci kurumlar hedef tahtasına konuluyor, tasfiye etmek hedefleniyor.

Bizleri güçsüzleştirerek birbirimizden uzaklaşmamızı sağlamaya çalışanlara birleşik mücadele mevzilerini daha derin ve sağlam kazarak yanıt vereceğiz. Artık tek bir adım dahi geri atacak yer kalmamıştır. Yan yana omuz omuza barikatları yıkmaya, tutsaklarımızı özgürleştirmeye geliyoruz. Bunun önünde hiçbir güç duramayacaktır.”

Karala, Devrimci 78’liler Federasyonu, HDP ve ESP adına yapılan konuşmalarda bu saldırıların tüm devrimcilere yapıldığı, devrimci dayanışmanın büyütülmesi gerektiği vurgulandı.