“Hakkımız İçin Geldik” Kayı İnşaat işçileri

Hakları almak için iki yıldır mücadele eden Kayı İnşaat işçileri bu defa patronun ofisi önünden hakları için eylem gerçekleştirdi.

Patronları Coşkun Yılmaz’ın 3 kıtada 6 bin işçi çalıştırdığını ifade eden maaşını alamayan İşçi Sinan Ekinci “9 kez hükümetten başarı ödülü aldı. Yatı, villaları, arabaları var, işçilerin önünde direndiği plazada çalışıyor ama hala işçilerin haklarını vermedi. Bizler bir gün faturalarımızı geciktirsek, devlet hemen peşimize düşüyor. Coşkun Yılmaz’ın bize olan borcu için devlet neden bunun peşine düşmüyor? Çocuklarımıza telefon, tablet alıp derslere girmesini sağlayamıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından hakkımızı almak için geldik” dedi.  

Kayı İnşaatın koca şantiyeler üzerinden milyonlar kazandığını ve sermayesine sermaye kattığını ifade eden işçilerden Abdulsamet Kete ise “Öyle ki Kayı İnşaat 2007 yılından bu yana her sene en büyük 250 uluslararası müteahhit listesine giriyor. Bununla övünüyor. Ancak sıra işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok. Bununla birlikte Kayı Holding sadece inşaat alanında değil birçok iş kolunda büyüdükçe büyüdü. Enerji ve medikal alanlarında şirketleri var ama işçilerin alacaklarını ödemeye gelince para yok. İşçilere Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Tüm çalışanlar hakkedişlerini istiyor” diye belirtti.