Kanarya Karakolu Polisleri Güneş’i TEM’in Gözaltına Aldığını İtiraf Etti

20 Ocak’ta kaçırılmasının üzerinden 100 saati aşkın süre geçen Gökhan Güneş’in Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından gözaltına alındığına dair gelişmeler yaşandı.

İkitelli Zeki Kaya Polis Karakolu’ndaki polislerden sonra Kanarya Karakolu polisleri de Gökhan Güneş’in TEM polisleri tarafından gözaltına alındığı itirafında bulundu.

Güneş’in ailesinin, İkitelli’deki Zeki Kaya Polis Karakolu’na 22 Ocak günü kayıp başvurusu için gittiklerinde dosyayla ilgilenen polisin, “Terörle Mücadele Şubesi polislerinin 3 gün gözaltı süresi var. 3 gün sonra yüzde 99 aileye haber verilir” şeklindeki sözlerinin ardından dün de gözaltına alınan kardeşine benzer şeyler söylendi.

Dün İkitelli’de karakol önünde yaptıkları eylemde gözaltına Gökhan Güneş’in kardeşi Gülhayat Güneş, Kanarya Polis karakoluna götürüldüklerinde bir polisin, “TEM polisleri almıştır. Birkaç gün sonra bırakır” dediğini belirtti.

Gökhan’ın kardeşi Gülhayat Güneş ise, “Bize Gökhan’ı sağ verene kadar durmayacağız. Her gün Zeki Kaya Polis Karakolu’nun önüne gideceğiz. Bundan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, Güneş’in kaçırıldığını belgeleyen kamera kayıtlarını verenlere soruşturma açıldı. ETHA’da yer alan habere göre, aile kendi olanaklarıyla ilk olarak bindiği belediye otobüsünün kayıtlarına ulaştı. Otobüsten indiği anın görüntülendiği kamera kayıtlarının ardından işyerinin kamera kayıtlarına ulaşarak Gökhan Güneş’in kaçırıldığını belgeledi. Kaçırılma anına ilişkin kamera kayıtlarının yayımlanması ve sosyal medyada dolaşıma başlamasının ardından, kamera kayıtlarını verenlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturma başlatıldığını İETT otobüsünün dış kamera kaydına ulaşmak için başvurduklarında öğrendiklerini söyleyen Gökhan Güneş’in ablası Nurhayat Güneş, “Kamera kayıtlarını bize veren belediye çalışanları hakkında soruşturma başlatıldığı için dış kamera kayıtlarını veremeyeceklerini söylediler” dedi.

Abla Güneş, İETT Genel Müdürlüğünü arayan kişilerin, “Emniyetin izni olmadan kamera kayıtlarını neden verdiniz” diye sorduğunu aktardı. Güneş, “Kamera görüntülerinin bize neden verildiği ile uğraşacaklarına bize verilmeyen bu görüntülere ulaşıp Gökhan’ı kaçıranları bulsunlar. Gökhan devletin elinde biliyoruz, bize sağ versinler” dedi.