Erkek Adalet Aklamaya Devam Ediyor

İzmir Bornova’da 26 Kasım 2019 tarihinde Sevgi Polat’ı katleden Yakup Polat’ın dördüncü duruşması görüldü.Katil Yakup Polat’ın  yargılandığı davanın duruşması, Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Davaya katledilen sevginin kızı, annesi katıldı.Katil Yakup Polat da, duruşmada hazır edildi. Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Çalışma Grubu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Derneği’nin müdahillik talebi ise reddedildi. 

Duruşma öncesi açıklama yapan Mor Dayanışma üyesi kadınlar, “Erkek Adalet değil, gerçek adalet” ve “Yaşasın Kadın dayanışması” sloganları atarak, Sevgi Polat’ın fotoğraflarını taşıdı. Açıklamada konuşan Cansu Ekmen, Yakup Polat’ın daha önce de Sevgi Polat’ı katletmeye teşebbüs ettiğini belirterek, “Sevgi Polat’ın defalarca karakola gidip, şikayetçi olduğunu, sığınma başvurusunun olduğunu biliyoruz” dedi.

Katil Polat’ın mahkemede akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor almaya çalıştığını vurgulayan Ekmen, Polatın bu savunmasına karşın cinayeti tasarlayarak işlediğinin altını çizdi. Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun katil Polat’ın aleyhi yönünde olması gerektiğini kaydeden Ekmen, “Katil en ağır cezayı alana kadar davanın takipçisi olmaya, bir kişi daha eksilmeyene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.