Bilgi Üniversitesi Öğrencilerin’den Boğaziçi’ne Dayanışma Eylemi

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım Rektör Melih Bulu’ya karşı düzenlenen eylemlere İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden ve akademisyenlerinden de destek geldi. Öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencilerin taleplerinin yerine getirilmesini ve gözaltına alınan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri Özge Elvan ve Koral Hacıbeyoğlu’nun serbest bırakılmasını talep etti.

‘Aşağıya bakmayacağız, üniversiteler bizimdir’ diyen öğrenciler, Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde bir araya geldi. Yüzlerce öğrencinin bulunduğu basın açıklamasına öğretim görevlileri de destek verdi. Okunan bildiride öğrenciler, “Baskıcı rejim, bütün kozlarını kullanarak öğrencilerin ve üniversitelerin üstünde baskı yaratmaya devam etmekte ve bundan en ufak çekince duymamaktadır denildi.

Melih Bulu’nun Boğaziçi’ne rektör atanmasını öğrenciler hukuksuz olarak değerlendirirken bunun derinleşmesi ile özgür, demokratik, bilimden yana üniversite yapısının ortadan kaldırılmaya çalışılması yalnızca Boğaziçi’nin değil bütün üniversitelerin, öğrencilerin ve akademinin problemi haline geldiğini belirtti.