Boğaziçi’nin Almanya’daki Partneri: “İşbirliği Durma Noktasında”

Boğaziçi Üniversitesi’nin Almanya’daki partneri Carl von Ossietzky Üniversitesi, ‘baskı ortamı nedeniyle işbirliğinin durma noktasına geldiğini’ açıkladı.

Carl von Ossietzky Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Partner üniversitemizde akademik özgürlük çok güçlü bir şekilde tehdit edilmekte, yürürlükten kaldırılmaktadır” denildi.

Almanya’nın Oldenberg kentindeki üniversitenin senatosu, Boğaziçi Üniversitesi’nde muhalif öğrenci ve akademisyenlere yönelik büyük bir baskı ve gözdağı ortamı bulunduğunu belirterek, “Üniversitemiz ile yıllardır Erasmus programı çerçevesinde partner olarak bağlantılı bulunan Boğaziçi Üniversitesindeki mevcut uygulamalara yönelik haberler bizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir” ifadelerini kullandı.

Senato, “Türkiye’deki üniversitelerde son yıllarda tanık olunan baskıcı uygulamaların yeni bir zirve noktasını oluşturduğunu” belirterek, bu durumun Erasmus programına da yansıdığının ve öğrenci-akademisyen değişim programlarının durma noktasına geldiğinin altını çizdi.