Las Tesis Davası’nda Herkese Beraat

Şilili kadınların 2019 sonlarından itibaren dünyaya yaydığı danslı protesto olan Las Tesis eylemleri kapsamında, şarkının İspanyolca orijinalinin Türkçe çevirisinde yer alan ‘‘Tecavüzcü sensin, öldüren sensin, polisler, hâkimler, devlet ve başkan”  sözleri nedeniyle 6 kadın, geçtiğimiz yıl Mart ayında Kadıköy’de gözaltına alınmışlardı.

‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan kadınlar bugünkü duruşmada beraat ettiler.

Geçtiğimiz yıl, kadın cinayetleri, tacizler ve tecavüzlere karşı yapılan ve kadınlara yönelik tüm bu şiddet edimlerinde devletlerin dahlini ifşa eden Las Tesis eylemleri, yaşadığımız coğrafyada da birçok kentte yapılmış, eylemlerde çok sayıda kadın da gözaltına alınmıştı. İzmir’de ve Ankara’da da eylemlere katılan kadınlara dava açılmış ya da üniversite bursları kesilmişti. Ankara Üniversitesi’nde kadınların yapmayı planladığı Las Tesis eylemini Türkiye Gençlik Birliği (TGB) hedef göstermiş kadınlar TGB’lilere mor boyalar ile müdahale etmiş ve Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı. İzmir’de ise halen 24 kadın Las Tesis eylemine katıldıkları için yargılanıyor.