Sonsuz Fanzin

“Zamanın sonsuzluğunda anı yakalamaya koyulan” Sonsuz Fanzin ekibiyle yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Meydan: İsminiz neden sonsuz?

Biz evrenin bir başının ya da sonunun olmadığını düşünüyoruz. Bu zaman için de geçerli. Zaman da sonsuz. Aslında zamanın da her anı kendi içinde sonsuz. Bu sonsuzluk hissi bizim sevincimize de, hüznümüze de, öfkemize de işleyen bir sonsuzluk. Bu yüzden fanzinimiz de sonsuz.

“Fanzin dediğin beleş olur” mottosu dikkatimizi çekiyor…

Öyle bir sistemde yaşıyoruz ki para her yere ulaşmış durumda. Para her yerde, o kadar çok var ki. Bari bizim paylaşımımız bir maddiyatla eşleşmesin, bari bizim paylaşımımıza para giremesin istedik. Okuyucuyla yazar arasına para girmemeli. Ki zaten fanzinimizin politik bir fanzin olması, ücretsiz olmasına gebe.

Ece Ayhan’ın Meçhul Öğrenci Anıtı şiiriyle karşılaşıyoruz sayfaları çevirdiğimizde. Biz sayfayı çevirdiğimiz sıralarda, devlet Berkin’i katletmişti. Bu şiiri seçmenizin Berkin Elvan’la bir ilişkisi var mıydı?

Evet, vardı. Bu şiiri koyduk çünkü hislerimize dokundu. Berkin’in ölmesine çok öfkeliydik ve o dizeler bizim için Berkin’e ve devletin katlettiği bütün çocuklara dokunuyordu. O anı, o öfkeyi çok daha yoğun yaşadık bu dizelerle.

Sonsuz Fanzin’in yazılar dışında bir pratiği, bir eylemliliği var mı?

Fanzinin kenarlarına zımba değil de iplik bağlayışımız bir rastlantı değil. Bu pratiğe denk düşen bir eylem. İpleri takmak fanzinin son adımı oluyor. Hem hazırlığın son adımı olduğundan heyecanlanıyoruz hem de hep birlikte iplikleri dikerken ettiğimiz sohbet, içinde olduğumuz sosyallik bizim bütün düşlerimizi örgütleyebileceğimiz bir sohbete dönüşüyor.

“Maddi tıp şeytandır” dediğiniz bir sayfa görüyoruz…

Gezi eylemlerinde katledilen Ethem’in babasının bu eyleminin arkasındayız kesinlikle. Ve şunu da çok iyi görebiliyoruz sistemin deli yaftası yapıştırdığı tüm insanlarda, onları kapatarak toplumdan izole etmek istemelerinde hep bir korku var. Sistemi de tanıyoruz, korkusunu da. Bütün etiketlerini yırtıp çöpe atıyoruz bu yüzden.

Sonsuz Fanzin kimlere dokunuyor?

Net ulaştığı bir öğrenci kitlesi var. Onun dışında çantamızda sürekli fanzinleri taşıyoruz ve kahvede oturan emekçi amcadan, 1 Mayıs Mahallesi’ndeki Filiz Ablamızdan, Kadıköy’de sokakta yaşayan birinden, gecekondu mahallelerinin birindeki bir berbere kadar verebiliyoruz. Ve bu bize daha anlamlı geliyor.

Peki, bu fanzinin çevresinde kimler var?

Sınırsız toprakların olduğu, sömürünün olmadığı, kimsenin ötekileşmediği bir dünyanın hayaliyle bir araya gelen insanlar var.

Son olarak Sonsuz Fanzin’e ulaşmak isteyenler nerelerde bulabilirler?

26A Kolektifi’nin bütün mekanlarında bulabilirler. Onun dışında, Kadıköy’de İmge Kitabevi, Akmar Pasajı’ndaki Sosyal Kitabevi, Limon Kafe, Bozukoda Kafe, Roza Kafe; Beşiktaş’ta Siyah Kafe; Avcılar’da Günışığı Kitap-Kafe gibi yerlerde bulabilirler. İletişime geçmek isteyenler de [email protected] adresinden bizlere ulaşabilirler.

 

Bu yazı Meydan Gazetesi’nin 20. sayısında yayımlanmıştır.