Selvi’den Al Haberi

Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki köşesinde “AK Parti önemli gelişmelere gebe” başlıklı bir yazı yazmış bugün. Yandaş medyanın en bilinen simalarından olan Selvi, dün AKP genel merkezinde yaşanan mutluluğu anlatmış. Bayramlıklarını giyip sabah erkenden genel merkeze ulaşıp -daha Erdoğan gelmeden- hazır kıta bekleyişlerini, Binali Yıldırım’la Erdoğan arasındaki şiirleşmeleri…

Yıldırım: “Gelecekse beklenen güzeldir” (Özdemir Asaf)

Erdoğan: “Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük” (Necip Fazıl)

Yıldırım: “Hasret vuslata dönüşüyor”

“Partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret sona eriyor” diyen Erdoğan, işin edebiyat kısmının ardından Selvi’nin “önemli mesajlar” dediği tehdit kısmına geçmiş. “Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.” Cemaatmiş, Abdullah Gül’müş, oymuş-buymuş, kim varsa ona değen bu sözlerin ardından AB’ye meydan okumuş Erdoğan. Ve Selvi, Erdoğan’ın AKP için hedefleri derlemiş:

Kucaklayıcı ve kapsayıcı olun dedi. “Bunu başarmak bizim görevimizdir. Kucakladık, kucaklayacağız” diye konuştu. (Çeşitli bahanelerle coğrafyanın dört bir yanını talan edip halkları katledin!)

-Çatı kapı siyaseti yapın; Kürt müdür, Zaza mıdır, şu mudur, bu mudur demeden milletin içine girin. (Bazen de terörize etmek yerine asimile edin!)

-Parası-pulu olanlara değil, olmayanlara gidin. Fakir fukara, garip gureba siyasetine yeniden dönün. (Makarna, kömür, bu meseleyi zaten bilirsiniz.)

Bizi duymamış olanlara duyurun, yanlış bilenlere doğrusunu anlatın. Yeni kitlelere açılın. (Çılgın projeler, reklam kampanyaları yapın!)

-Referandumda bazı yerlerde belediyeler evet oylarını aşağıya çekti. Belediyelere büyük bir neşter vurmaya hazırlanan Erdoğan ilk işaretini verdi. (Kayyum atanmayanlara atayalım, beğenmediğimiz kayyumları değiştirelim, belediyelerden daha çok can yakalım.)

Bu hedeflerle Erdoğan’ın 3 yılın ardından döndüğü AK Parti’ye akort ayarı yaptığını söyleyen Selvi, asıl formatın ise kongreden sonra atılacağını iddia ediyor. Erdoğan, partiyi tepeden tırnağa elden geçirecekmiş. Selvi diyorsa doğrudur arkadaşlar, ne de olsa ne derlerse onu yazıyor