Çağlayan’da Polisten Saldırı Tehdidi (Güncelleniyor)

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde, cumartesi günkü Beşiktaş eyleminde gözaltına alınanlar için toplananlara polisten tehdit geldi. Polis adliye önünde toplanan devrimcileri, “basın açıklamasında Nuriye – Semih isimlerinin geçmesi ve slogan atılması halinde” saldıracağı yönünde tehdit ediyor. Adliye önünde bekleyiş sürüyor.

12:10 Bir süre önce “Nuriye – Semih isimlerinin geçmemesi ve slogan atılmaması” şartıyla basın açıklaması yapılabileceğini söyleyen polis şimdi de  bugün kaymakamlık tarafından basın açıklaması yasağı getirildiğini söylüyor. Polisin bu keyfi ve baskıcı tutumu karşısında “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz!”  sloganı atan Gülay Korkmaz adında bir kadın işkence yapılarak gözaltına alındı.  Polis adliye çevresinde bekleyen herkese GBT  dayatmasında bulunuyor.

Devletin Nuriye ve Semih Korkusu, Çağlayan’daki Tüm Eylemleri Yasakladı
 
Kağıthane Kaymakamlığı, Çağlayan Adliyesi sınırları içinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın isminin geçme olasılığı bahanesiyle yazılı bir açıklamayla yasakladı.
Yazılı açıklamaya göre, Çağlayan sınırlarında tüm eylemlerin yasaklandığı bildirildi.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık eylemlerinin 150. günü Beşiktaş’ta yapılmak istenen eylemde gerçekleşen polis saldırısında gözaltına alınanlar adli kontrol talebiyle mahkemeye sevkedildi.
Gözaltındakilerin isimleri ise şöyle ; Barkın Timtik, Uğur Arslan, Murat Yıldırım, Doğan Özkan, Mehmet Geyik, İbrahim Hallaç, Merve Nur Avşar, Sema Şentürk, Nurgül Doğan, Görkem Ağdede, Bahar Kurt, Göksel Kılınç, Yusuf Alp, Çağatay Yaman, Gülseren Yoleri, Pembegül Gökçe, İbrahim Sönmez, Meltem Güç,, Hüseyin Karakoç, Fatih Karakaya, Tekin Deniz, Emre Kalaylar, Hakan Dilmeç, Azad Aksoy, Cihan Bayram Polat, Ulaş Eren Çınar, Ülkü Gündoğdu, Yağmur Erdem, Nazlı Özersoy, Gülay Altıok, Suna Işıklı, Cemrecan Aşlamacı, Güneş Atalay, Gamze Nihal İyidoğan, Fatma Karataş, Meltem İnci, Buse Bayram, İpek Bozkurt, Nirgül Temel, Ayşenur Demir.
Bu arada gözaltındaki devrimcilerin adliyenin nezarethanesinde çekilen fotoğraflarında, kelepçe işkencesinin sürdüğü görülüyor.