Polise Parola Sordu Bilmeyince Telefonu Kapattı

Kendilerini “polis”, “savcı” gibi tanıtarak dolandırılanlar her seferinde farklı bir şekilde gündeme geliyor. Son olarak dolandırıcıların “kendilerini polis olarak tanıtıp sizi kandırabilirler parola sorun. Parolanın  tavşan olduğunu söylemeyenlere güvenmeyin” demeleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği polislerine güvenmeyen mağdurlar, polise parola sordu.

Bursa’da telefonla aradıkları kişileri dolandıran, hesaplarının FETÖ’nün eline geçtiğini öne sürerek dolandırıcılık yapan  3 kişilik şebeke yakalandı. İddiaya göre  dolandırıcıların aynı gün içinde telefonla aradıkları 2 kişiye banka hesaplarının FETÖ’nün eline geçtiğini söyleyip onları korkutarak paralarını kendilerine teslim etmelerini söyledi. Dolandırıcıların konuşmalarına inanan mağdurlardan 38 yaşındaki A.D. 35 bin lira parayı buluşma noktasına götürüp dolandırıcılara teslim etti.

Buraya kadar hikaye aynı seyirde devam ediyor. Ancak bu defa dolandırıcılar mağdurlara, bazı kişilerin telefon edip kendilerini polis olarak tanıtabileceklerini, bu nedenle arayanlara parola sormalarını, ‘tavşan’ yanıtı vermeyenlere güvenmemelerini söyledikleri belirtildi.

Dolandırıcıların yakalanmasının ardından yapılan araştırmada 40 yaşındaki B.G.’nin de 45 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdığı öğrenildi. Olay nedeniyle  kendisini telefonla arayan polis ekiplerine inanmayan B.G’nin polise  parola sorduğu, parolayı bilmeyen polislere güvenmeyerek telefonu kapattığı öğrenildi.