Referandum Gerginliği Yeşil Sahalara Yansıdı

İspanya’da bugün gerçekleştirilen Katalonya Bağımsızlık Referandumu’nda günler öncesinde başlayan gerginlik, sabah saatlerinde sandık başlarında polis saldırısına dönüşmüştü.

İberya’da referandum sandıklarını da aşan gerilim yeşil sahalara sıçradı. Bugün La Liga’da oynanacak  Barcelona- Las Palmas maçı öncesi İberya’nın Atlantik kıyılarındaki Kanarya Adaları’nın kulübü Las Palmas bugünkü maça, üzerine İspanya bayrağı eklenmiş özel forma ile çıkacağını açıkladı. Kulüp bu davranışını, “krallığa” göndermede bulunan şu açıklamayla duyurdu: “Biz İspanya’nın birliğine inanıyoruz. Üstelik bunu krallığın başkentine en uzak yerden haykırıyoruz”

Bu provokatif davranış sonrası, Barcelona’nın maçın ertelenmesi başvurusu La Liga yönetimince reddedildi. Maç saat 17:30’da oynanacak.

Öte yandan Barcelona’nın ünlü futbolcusu Pıque bağımsızlık referandumu için oy kulandı. Pıque kullandığı oy sonrası resmi hesabından “Oyumuzu, hep birlikte demokrasinin savunulmasının engellenmemesi için kullandık” açıklaması yaptı. Bir başka Barcelona’lı futbolcu Puyol da oy vermek demokrasidir açıklaması yaptı.