Gözaltında Olan Meral Geylani Tutuklama İstemiyle Mahkemeye Sevk Edildi

12 gündür gözaltında olan vicdani retçi ve barış eylemcisi Meral Geylani alınan ifade sonrası tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Antalya’da gerçekleşen ev baskınında gözaltına alınan ve 12 gündür gözaltında tutulan Meral Geylani’nin, dün akşam saatlerinde karakolda ifadesi alındı. Geylani’nin “örgüt propagandası” yaptığı bahane gösterilerek gözaltına alındığı öğrenilmişti.

Halihazırda Geylani hakkında halkı askerlikten soğuttuğu suçlamasının da olduğu süregelen davasında her hafta imza atması yolunda adli kontrol uygulanıyordu.

Meral Geylani’nin 12 gündür gözaltı işkencesinin ardından vermiş olduğu ifade sonrası tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiği ifade edildi.

Meral Geylani Kimdir?

Meral Geylani 34 canın yaşamınını yitirdiği Roboski Katliamı’ndan sonra Yannis Vasilis Yaylalı’yla Roboskiye yerleşmiş, orada insanların öldürülmemesi için çalışmalar yürüterek vicdani ret atölyeleri düzenlemişlerdi. Ayrıca Yannis Vasilis Yaylalı ile kendi evlerinde ilan ettikleri özyönetim nedeniyle de yargılanmışlardı. Çalışmaları nedeniyle kolluk kuvvetlerinin takibinde olduğu bilinen Geylani bir süredir Antalya’da ikamet etmekteydi.

Şu an tutuklu olan Yannis Vasilis’in ardından devlet, Meral Geylani’yi de tutsak etmek istiyor.