Tüyap’ta Meydan Gazetesi Dağıtımına Polis Saldırısı

Aylık anarşist gazete Meydan’ın 41. sayısının dağıtımı için TÜYAP Kitap Fuarı’nda bulunan gazete dağıtımcılarına engelleme gerçekleştirilmek  isteniyor. Dağıtımcıların yanına gelen özel güvenlikler ve sivil polisler önce “gazetenin yasallığının olup olmadığı” yönünde sorular sorarak dağıtımı engellemeye çalıştılar.Daha sonrasında ise sivil polisler gazete dağıtımcılarına saldırarak 5 kişiyi darp ederek  gözaltına aldı.

 

 

15:31 Gözaltına alınan Meydan Gazetesi dağıtımcıları Büyükçekmece İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülüyorlar

 

Güncelleme 18:26

TÜYAP’ta göz altına alınan Meydan Gazetesi dağıtımcıları polislere faşist dedikleri gerekçesiyle Terörle Mücadele Savcılığı’na sevk edildiler.

Güncelleme 21.45

Polislere faşist dedikleri gerekçesiyle Terörle Mücadele Savcılığı’na sevk edilen Meydan Gazetesi dağıtımcılarının ifadesi alınmaya başlandı.

Güncelleme 22.00

Gözaltında tutulan Meydan Gazetesi dağıtımcıları, güncellenen dosyada “Görevli memura mukavemet ve türk milletini, cumhuriyetini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” gibi iddialarla “suç”lanıyor.

Güncelleme 23.11

Bugün TÜYAP Kitap fuarında anarşist Meydan Gazetesi dağıttıkları için gözaltına alınan anarşistlerin dördü bu gece Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde, Didem Deniz Erbak ise Büyükçekmece Polis Merkezi’nde tutulacak, yarın ise adliyeye sevk edilecekler.