Fikirtepe Vadisinde İşler Kurtlar Vadisi Gibi Yürümüyor

Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi ve Pana Yapı’nın YK başkanı olan Raci Şaşmaz daha önce Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projelerini mali sorunlar nedeni ile durdurmuş ve sahibi olduğu Selimoğlu İnşaat’ın eski yöneticileri tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu. Selimoğlu İnşaat’tan 11 kişi hakkında  yürütülen dosyada Kartal Anadolu Adalet Sarayı’nda Sulh Ceza Hakimliği adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verdi.

Kurtlar Vadisi’nin ilk sezonunda Ali Candan rolünü oynayan ve aynı zamanda dizinin senaristliğini de yapan Raci Şaşmaz Pana Yapı üzerinden Kadıköy Fikirtepe’de 6 yıl önce başlayan ranttan payını almaya niyetlenmişti. Ama umduğunu bulamayan Raci Şaşmaz inşaatlarını durdurmuş mahalledeki yaklaşık 1000 aileyi mağdur etmişti. Mağdur aileler Pana Yapı’dan şikayetçi olunca Raci Şaşmaz da savcılığa başvurarak eski ortaklarının da sorumlu olduğunu belirterek onlardan şikayetçi olmuştu.

Mahkemenin ardından suç duyurusu üzerine gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlardan K.C.U, “Raci Şaşmaz tarafından senaryosu yazılan Fikirtepe’deki insanların ve mağdurların dolandırılması bugün tam tersi olarak sonuçlanmıştır. Biz de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu vermiştik geçen haftalarda. Yaklaşık 450 milyon civarında bir para Kıbrıs üzerinden yurtdışına çıkarıldı. Borsada denge, holdingin hisseleri 3 ay içinde yüzde 800 arttı. Yatırım holding yüzde 500 civarında artış yaptı.Bu hareketlere engel olmak istediğimiz için, borsadaki bu manipülasyon yüzünden daha çok insanın mağdur olmasını önlemeye çalıştığımız için günah keçisi haline geldik” dedi.