Güvenlik Soruşturmasına Karşı İşçiler Eylemde : “Suçlu Değil İşçiyiz”

Taşeron işçilere kadro yalanı ile beraber kadroya geçmeyi bekleyen işçilere yönelik şimdi de “Güvenlik Soruşturması” bahanesi ile ihraç saldırıları başladı.

Ege Üniversitesi işçisi olan 400 kişi 1 Nisan itibariyle işlerinden oldular. Genel-İş üyesi işçilerin çağrısı ile rektörlük önünde oturma eylemi yapan işçiler işlerini geri alana kadar direneceklerini vurguladı.

İşten çıkarılanların arasında sadece Genel-İş üyesi işçilerin olmadığı ayrıca Öz Büro-İş, Öz-İş Sendikası ve Hizmet-İş sendikası üyelerinin de olduğu kaydedildi. Rektörülük önündeki eyleme ise Genel-İş üyesi işçiler ile sendika temsilcileri ve Hak-İş’e bağlı Öz Büro İş’ten Türk İş’e bağlı Tez Koop-İş Sendikasına geçiş yapmaya çalışan işçiler katıldı.

  “Güvenlik soruşturması dediniz bizi işimizden ettiniz”, pankartı açan işçiler, “Suçlu değil işçiyiz”, “İşimizi geri istiyoruz”  yazılı dövizler açtı. “Direne Direne Kazanacağız”, “Zafer Direnen İşçilerin Olacak” sloganları atan işçiler eylemlerini her sabah 8 ila 12 arasında oturma eylemi şeklinde sürdüreceklerini vurguladı.