Hemen Çay Demlemek İçin Bu Haberi Okuyun

Her gün sabah kahvaltısından gece uyumadan hemen öncesine kadar türlü türlü bahane ile içtiğimiz çayın çok tüketilmesi ile ilgili her ne kadar olumsuz bulgular ve yargılar olsa da Japon bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre durumun aslında tam tersi olduğu ortaya çıktı.
Osaka Üniversitesi’nde yapılan ve Keizo Nishnzikawa tarafından yönetilen araştırmada siyah çayda theaflavin-3 denilen bir antioksidan maddenin kemik dokusuna zarar veren metiltransferaz denilen enzimi yok ettiği ve bu şekilde kemiklerin dokusunun güçlü kaldığı tespit edildi. Japon bilim insanları açıklamalarında bu durumun farkedilebilir bir düzeyden olması için ortalama 60 kg ağırlığında bir bireyin kemik dokusunu güçlendirmek için üç gün içerisinde 60 bardak çay içmesini öneriyor. Bu da günde 20 bardak çaya tekabül ediyor.
Çayın diğer faydalarına da bir göz atmak isterseniz ;
– her türlü hazımsızlık, mide ağrısı, cilt kuruluğu ve öksürüğe iyi geldiği
– posaları süzüp soğuyan demi ile boğaz ağrıları için gargara veya posası göz maskesi olarak kullanıldığında kanlanmaya ve ağırlaşmış göz kapaklarına iyi geldiği
– alzaymır hastalığının oluşma riskini yüzde 50 oranında azalttığı,
– enfeksiyon giderici ve sakinleştirici etkisinin olduğu daha önce tespit edilmiş olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi bir çay demlemeye ne dersiniz?