Yolu Uzatan Taksiciye 1 Yıl 3 Ay hapis Cezası

İstanbul Karaköy’den bindiği taksi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen yabancı turisti yolu uzatarak 3. köprüden karşıya geçiren taksici hakkında “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” gerekçesi ile 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz olarak katılan taksici Enver Canik, yaklaşık 30 yıldır İstanbul’da yaşadığını, 3-4 yıldır da taksi şoförlüğü yaptığını söyleyerek, “Bilerek ve isteyerek müşteriyi dolandırıp fazla para almaya çalışmadım. Havaalanına gidebilmek için iki kez köprüyü geçmek durumunda kaldım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Çok konuştukları için yolu şaşırdım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Canik’in, yolcudan para almadığını, bu yüzden eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığını değerlendirerek, sanık hakkında “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl geriye bırakarak cezayı erteledi.

Taksi şoförü Canik’in iddianamede, “serbest meslek sahibi kişilerin dolandırıcılığı” nedeni ile 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.