Madenci Özür Kabul Etmiyor!


Erdoğan’ın başbakanlığı sürecinde müşaviri olan Yusuf Yerkel, Soma madencisi Erdal Kocabıyık’a tekme atmıştı. Yusuf Yerkel bir de utanmadan 7 günlük iş göremezlik raporu almıştı. Olaydan sonra madenci Erdal Kocabıyık da 10 ay hapis cezası almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Yusuf Yerkel, olayla ilgili bir “özür” yayınladı. Twitter hesabından “Olaydan sonra bizzat Erdal Kocabıyık’ı arayıp kendisinden özür diledim ve helallik istedim. O da hakkını helal etti” şeklinde konuşan Yerkel’e tepki tekme attığı madenciden geldi.

“Halen üzgünüm, kalbim kırık. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı” diyerek özrü kabul etmediğini söyledi.

Kocabıyık, Yerkel ile sadece bir kez görüştüğünü, işsiz olduğu dönemlerde dahi telefonlarına çıkmadığını söyledi.

Kocabıyık, şöyle konuştu:

“Bir kere telefon etmekle bu iş bitiyorsa, tamam. Tekme fotoğrafının yayımlanmasından sonra Soma’da kimse bana iş vermedi. Kara listeye alındım. Kaç kere yardım için telefon ettim, hiçbirine çıkmadı. Hep ‘Toplantıdayım’ dedirtti. O zaman Ankara’da görevdeydi. Ben de işsizdim. Bir yardımı olmaz mıydı? Yardım istediğimde ilgilenmedi. (…) Ben gariban bir insanım, davalar hep bizim aleyhimize dönüyor. O yüzden çok fazla konuşmak istemiyorum. Tek bir telefonla özür olmaz. O tekme yalnızca bana değil, tüm madencilere atıldı”