Soma’yı Unutmayanlara 4 Yıl Sonra Ceza

 

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı’nı unutmamak unutturmamak için Adana’da sokağa çıkanlar katliamı protesto ettikleri için ceza aldı.

11’inci Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasında katliamı protesto edenlerden 11 kişi Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten ve kamu görevlisine görevini yaptırmamaktan dolayı ceza aldı.

16 Mayıs 2014’te Atatürk Parkı’nda Soma için yürüyüş yapmak isteyenlere polis saldırmış, çok sayıda kişiyi gözaltına almış, yürüyüş yapmak isteyenlerin üzerine plastik mermiler sıkmıştı. Sokak aralarına dağılanların sayısı azalınca bu sefer tekbir getirerek ellerinde sopalarla dolaşan ülkücüler ortaya çıkarak eyleme saldırmıştı.

Ali Obaz, Meriç Akemoğlu, Tufan Ahi’ye 2911’e  muhalefet ve kamu görevlisine görevini yaptırmamaktan 1 yıl 8 ay, Abdullah Adıyaman, Can Aşır, Diren Taşkıran, Erhan Batmaz, Fırat Yağmur, Hasan Tatlı, Murat Öztaş ve Sinan Hüdür’e aynı sebepten 1 yıl 2 ay ceza verildi. Cezalar hükmün açıklanmasının geri bırakılması, iyi hal indirimi, paraya çevirme, erteleme gibi uygulamalar olmaksızın verildi.