“İşimi Geri İstiyorum” Diyerek Bakırköy Meydanı’nı Rahatsız Eden Öğretmenlerin Meydana 200 Metreden Fazla Yaklaşmaları Yasaklandı!

OHAL dönemi KHK’larıyla mesleklerinden ihraç edilen KESK’li öğretmenler Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi dün Bakırköy Meydanı’nda işlerini geri iade edilmek için eylem yapıyordu.

Bir süre sonra polisin saldırmasıyla gözaltına alınan KESK’liler bu sabah İstanbul Adliyesi’nde savcıya ifade verdi. Savcılık Tanrıverdi ve Polat’ı “Kanuna aykırı eylem düzenledikleri” gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Buraya kadar her şey normal. Devletin her defasında aynı bahaneleri kullanarak direnenleri yıldırmaya çalışması görülmedik şey değil. Mahkemenin bundan sonra verdiği karar ise bile bile gol yemek olabilir.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan direnişçiler aynı zamanda haklarında kamu davası açılıp savunmaları alınıncaya kadar Bakırköy Meydanı’na 200 metreden fazla yaklaşamayacak.

Mahkemenin, cinsel tacizcilere uygulamamak için bin bir türlü taklalar attığı, uygulasa bile işlemeyen, yaklaşmama cezasını işini geri isteyenlere bu kadar kolay verebilmesi, devletin hangi konuda hangi tavrı sergilediğini gözler önüne seriyor. Bakalım ilerleyen süreçte direnişçilere verilen bu ceza, işleme konusunda tacizcilere verilene kıyasla nasıl bir ivme yakalayacak.

 

Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi