“Ayşe Öğretmen” Sonunda Beraat Etti

Kanal D’e yayınlanan Beyaz Show’a bağlanarak ‘çocuklar ölmesin’ dediği için iki kez tutsak edilen Ayşe Çelik hakkındaki dava sonuçlandı. Anayasa Mahkemesi’nin ‘ifade özgürlüğü ihlali’ kararı sonrası yeniden görülen davada Ayşe öğretmen beraat etti.

“Çocuklar ölmesin” dediği için ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla 15 ay hapse mahkum edilmiş, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sonucu davanın yeniden görülmesine karar verilmişti.

Öğretmen Ayşe Çelik’in duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü. Çelik savunmasında, “Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, insanlar ağlamasın” dedi.

Savcılığın da beraat talebi sonrasında mahkeme heyetince Anayasa Mahkemesi kararı esas alarak Ayşe Çelik’in beraatine karar verildi.

Anayasa Mahkemesi’nin Ayşe Çelik hakkında vermiş olduğu bireysel başvuruda geliştirdiği argümanlar, Barış İçin Akademisyenler hakkında ağır ceza mahkemelerinde görülen davalarda emsal olarak gösterilmesine rağmen bu emsal kararı uygulayacak cesarette bir mahkeme heyeti henüz çıkmadı.