Mezuniyet Töreni Öncesinde ODTÜ Gözaltıları

ODTÜ’de 14:00’de Devrim Stadyumu’nda düzenlenecek mezuniyet töreni öncesi dört öğrenci, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Bu sene gerçekleştirilecek tören öncesinde polis dört kişiyi gözaltına aldı. ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Melike İrem, ODTÜ Kavaklık Direnişi’nden Çağlar Karabulut ile iki ODTÜ öğrencisi Emrecan Konyalı ve Meziyet Yıldız’ın evlerinden gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi eski başkanı Özgür Gür’ün evine kapısını kırarak giren polis evde arama yaptı.

Gözaltına alınan öğrenciler için sosyal medya üzerinden eylem çağrısı yapıldı.

Geçen yıl 6 Temmuz’da gerçekleşen törende “Tayyipler Alemi” karikatürünü pankart olarak taşıyan 3 öğrenci, 7 Temmuz günü “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmış, ardından pankartın hazırlandığı baskı evinde çalışan bir kişi dahil 2 kişi daha gözaltına alınmıştı. Adliyeye çıkarılanlardan 4 öğrenci tutuklanmıştı. “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklanan 4 ODTÜ’lü 10 Ağustos 2018’de serbest bırakılmış; ekim ayında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 öğrenciyi çaya davet etmiş, öğrenciler de olumlu yanıt vermişti.