Yönetmen Kazım Öz ‘Zer’ Filmini İzlemeyenler İçin Erişime Açtı

Yönetmenliğini Kazım Öz’ün yaptığı ‘Zer’ filmi dijital medya platformu Vimeo üzerinde 4 gün boyunca erişime açıldı.

Korona günlerinde “Çinara Sipî”, “Son Mevsim Şafaklar” ve “He Bu Tune Bu” filmlerini dijital medya platformunda paylaşan Yönetmen Kazım Öz, sokağa çıkma yasağının süreceği dört gün boyunca “Zer” filmini izlemeyenler için erişime açtı. Yönetmenliğini yaptığı “Bahoz” filmiyle adından söz ettiren Kazım Öz, bugüne kadar çok sayıda çalışmanın altına imza attı.

New York’a kanser tedavisi için gelen Zarife Nine, hiç tanımadığı torunu Jan’ın yanında kalmaktadır. Zarife’nin ölüm döşeğinde söylediği türkü, Jan’ın köklerini aramak için uzun bir yolculuğa çıkmasına ve yıllarca sır gibi saklanmış olayların aydınlanmasına neden olacaktır. Dersim’e yaptığı yolculuğu ve burada şimdiye kadar saklanan sırları öğrenmesini anlatan “Zer” filmi uluslararası festivallerde birçok ödül aldı.

“Zer” filminin bazı kısımları Kültür Bakanlığı tarafından sansüre maruz kalmıştı. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Zer, festivalin en iyi filmlerinden olmasının yanı sıra uğradığı sansür ve bu sansürü beyazperde aracılığıyla ifşa etmesiyle de dikkat çekti ve takdir topladı.