Hasta Tutsak İsmail Yılmaz’ın Hayatı Tehlikede!

Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan İsmail Yılmaz, geçirdiği ağır ameliyat sonrası tedavisi tamamlanmadan hapishaneye gönderildi. Babasının yaşadıklarını anlatan Sevinç Yılmaz; “Babam 28 Nisan’da beyin kanaması geçirmesi sonucu acilen Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını , hastanede yapılan ilk tetkiklerin ardından ameliyata alınarak beyninde biriken kanın temizlendiğini ve tam olarak iyileşmeden hapishaneye geri gönderildiğini ” belirtti. “7 gün süren tedavi neticesinde tekrar hapishaneye gönderildi. Pandemi nedeniyle 14 gün karantinada kalma ihtimali söz konusu. Babam beyin ameliyatı geçirdiği için tek başına yaşamını idame ettiremediğine bundan sonra hayatı boyunca özel bakıma ihtiyacı var” diye konuştu.

Babasının geçmişte gördüğü ağır işkencelerden kaynaklı başka hastalıkları olduğunu da ekleyen Yılmaz şunları belirtti: “Babam 66 yaşında. 16 yıldır tutuklu. Ağırlaştırılmış müebbet aldı. Kalp rahatsızlığı, prostat, görme bozukluğu, yüksek tansiyon gibi hastalıkları mevcut. Sağ kolunda, elinde ve vücudunun farklı yerlerinde uyuşma ortaya çıktı. Günlük ihtiyaçlarını tek başına karşılayacak durumda değil.”

Avukatı Gül Atay ise sağlık sorunları nedeniyle tahliye talep etmelerine rağmen başvurularına henüz yanıt gelmediğini söyledi. Müvekkilinin ciddi sağlık sorunları yaşadığı için bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.