Küçükçekmece Gölü Çevresindeki Fabrikalar Atıklarıyla Binlerce Balığı Katletti

Küçükçekmece Gölü’nde binlerce balık ve yengeç kıyıya vurdu. Civardaki fabrikaların atıkları bu ölümlerde etkili olduğu belirtiliyor. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, göldeki kirlilik ve balık ölümleri üzerinde bir ekip gönderdiklerini belirterek, “Ölen balıklardan ve sudan numune aldık ve laboratuvara gönderdik. Sonuçlar açıklanınca paylaşacağız. Birkaç ay önce de benzer bir durum yaşanmıştı ama bu defa ölümlerin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Gölde balıkçılık yapan Emin Şence,  balık ölümlerinin birincil nedeninin göldeki kirlilik ve oksijen yetersizliği olduğunu söyledi. Şence balık ölümlerine dair, “Tüm balıklarımız ölmeye başlıyor. Civardaki fabrikaların atıkları bu ölümlerde etkili. Göl balçık haline geldi, çamur gibi. Rüzgar fırtına olduğunda tabandaki çamurlar ortaya çıkıyor ve balıkları etkiliyor. Gölün tabanı temizlenmeli. Küçük, büyük tüm balıklar ölmeye başladı. Lodos olduğunda su cam gibi oluyor ve balıklar yaşıyor ama bir haftadır göldeki su denize doğru akıyor”  dedi.

Küçükçekmece Gölü’nün deniz bağlantısı olduğu için balıkları zehirleyen maddenin denizde yüzen insanları da etkileyebileceği belirtiliyor.