Tahayyülleri Pedofili: Hukuk Sınavında 14 Yaşındaki Çocuğu Evlendirdiler

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Türk Hukuk Tarihi dersi final sınavında sorulan bir soruda 20 yaşında genç bir erkekle 14 yaşındaki çocuk evlendirildi.

Devlet iktidarının propaganda aparatlarından biri olan Türkiye adlı “gazetede de” köşe yazarlığı yapan Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci’nin hazırladığı sınav sorusundaki muhayyel “evlilik” şöyle gerçekleşti(!).

“20 yaşında bir genç olan A, mehir vermemeyi şart koşarak 14 yaşındaki B ile evlenmiştir. B nikah esnasında evlendikleri şehirden başka bir yerde oturmamayı şart koşmuştur. A, bir müddet sonra geçim sıkıntısı sebebiyle geride hanımı ve yeni doğmuş çocuğunu bırakarak İstanbul’a çalışmaya gitmiştir.”

Soruda bahsi geçen mehir, İslam’da dört Sünni mezhebe göre erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesi olarak tanımlanıyor.

Ekrem Buğra Ekinci 2014 yılında da çocukların evlendirilmesine dair, “Küçük yaşta evlendiği söylenen kızların çocuk olmadığını düşünüyorum. Zira Anadoluda yeni doğanlar nüfusa hemen yazdırılmaz.” şeklinde ifadeler sarf etmişti.