Göçmen Baba, Çocuğunda Otopsi İzlerini Görünce Organlarının Çalındığını Düşündü

Muhammet Salih’in 2 yaşındaki oğlu Osama Muhammet, 22 Haziran günü Bursa’daki evlerinin yakınında bulunan süs havuzunda boğularak yaşamını yitirdi. Bursa Cumhuriyet savcısı, çocuğun yaşamını yitirmesini şüpheli bularak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi. Osama Muhammet’e, Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı ve otopsi sonucu çocuğun, herhangi bir şüphe olmaksızın boğularak yaşamını yitirdiği saptandı. Osama Muhammet’in cenazesi, 24 Haziran’da defin işlemleri için babası Muhammet Salih’e teslim edildi.

Ancak Muhammet Salih, Osama’nın vücudunda otopsi izlerini görünce, -aslında bir göçmenden beklenen bir duyarlılıkla- tepki göstererek Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’ne giderek, derneğin karşısındaki kaldırımda yaklaşık iki saat oturdu.

Yakınlarının devreye girmesiyle birlikte Osama’daki kesiklerin otopsiden kaynaklı normal bir durum olduğuna ikna olan Salih, defin işlemleri için derneğin önünden ayrıldı.

Muhammet Salih birçok göçmene yapıldığı gibi, oğlunun organlarının çalındığını düşünmüştü. Benzer olaylarda, göçmenlerin organları çalınıyor, bazıları katledilirken, bazıları da organları çalındıktan sonra dilendiriliyor.